Image Map

lauantai 31. lokakuuta 2015

Puomijutskia ja pikkuisia loikkia

Moikka moi!
Kuten viime postauksessa vähän uumoilin tästä viikonlopun säätilanteesta niin olin aivan oikeassa. Sateet alkoivat jo aamuyöstä ja klo 6 herätessäni puhelimessa oli viisi tulvavaroitusta ja 3 tornadovaroitusta. Ei kiva! Eli tänään taitaa jäädä tallipäivä väliin.

Eilen kuitenkin kävin ratsastamassa ja päätin mennä vähän puomeja. Aloitin ravipuomeista ja siirryin laukkapuomeihin. Homer tuntui todella kivalta ja yhteistyö pelasi hyvin, joten päätin laittaa miniristikon meille ihan vain testiksi. Olin kerran aiemmin mennyt Homerilla muutaman kerran miniristikon yli, sillon Homer oli vähän juntturalla tuulella eikä se mennyt ihan mallikkaasti. Eilen kuitenkin huomasin Homerin hyväntuulisuuden ja päätin siinä puomeja mentäessä, että tänään kyllä kokeillaan yhtä ristikkoa. Meillähän ei tallilla ole kamalasti estekalustoa, mutta kavalettipalikat löytyy. Laitoin puomit ihan matalimpaan mahdolliseen, ei me mitään korkeutta alettu hyppäämään, varsinkaan kun olin yksin (tiedän, ei järkevää) ja muutenkin Homerin kanssa vasta aloitellaan hyppäämistä ja haluan ottaa rauhallisesti. Ja enpä ole itsekään varmaan kuuteen vuoteen hypännyt!

Menin miniristikkoa molempiin suuntiin laukassa, Homer selkeästi innostui ja sai sitä hieman pidätellä ettei ihan alkanut kaahottaa mihin sattuu. Muutaman kerran Homer tuli hieman liian lähelle tai lähti liian kaukaa, mutta muuten meni oikein hienosti. Ja eihän se ole hypännytkään kuukausiin, että homma on vielä vähän hakusessa :) Päätin sitten muuttaa miniristikon pieneksi pystyksi ja mennä sen muutaman kerran, kun Homer meni niin kivasti. Eikä mitään ongelmia tullut myöskään tuon pienen pystyn ylityksessä! Olin todella tyytyväinen ja lopetettiin sitten hyviin tunnelmiin. Valitettavasti mulla ei ole yhtään mitään videonpätkää tai kuvia hypyistä, kun tosiaan John ei päässyt mukaan ja olin yksin. Oon harkinnut vakavasti jalustan ostamista kameralle, jotta saisi videota silloin, kun ratsastan yksin.

Edellisenä päivänä Homerilla oli täykkäriasenne, liinassa mentiin kovaa pukkilaukkaa ja taas tuijoteltiin kaikkia mahdollisia olemattomia mörköjä :D

Varustehuone on käytävällä toisella puolella Homerin karsinasta, ja tuo on sen intensiivinen katse, kun olen ennen kotiin lähtöä kirjoittamassa sen treenikirjaan eikä se ole vielä saanut multa porkkanaa...

Oon tässä alkanut pikku hiljaa etsimään estevalmentajaa, kun meidän tallilla ei oikein sellaista henkilöä ole. Tuossa tallin lähellä on toinen paikka, joka keskittyy esteratsastukseen ja heidän nettisivuiltaan luin, että valmentaja myös matkustaa 60 mailin säteellä valmennettavan luokse. Ja tuo paikka on ehkä 10 minuuttia sieltä, missä Homer nyt on. Eli todella lähellä. Voi siis olla, että otan ko. paikkaan pian yhteyttä ja suunnitelmissa ottaa ainakin yksi tunti ja katsoa millainen valmentaja on ja olisiko se sopiva meille. Ensin tosin on se pulma, että mistä saan hommattua estetolppia tallille. Yksi vaihtoehto on tehdä ne itse, netistä löytyy super hyvät ohjeet. John voisi helposti värkätä mulle muutamat tolpat, mutta tällä hetkellä Johnilla ei ole juuri ylimääräistä aikaa. Ehkä vasta joululomalla olisi mahdollista, ja toisaalta olisi mukava saada muutama tolppa jo aiemmin käyttöön.
Toinen vaihtoehto on ostaa tolpat netistä, mutta hinnat ovat todella suolaiset..varsinkin jos katsoo näitä "ammattilaisten" tekemiä tolppia, jotka voi esim. tilata hevostarvikeliikkeen kautta ja ne tehdään tehtaalla ja toimitetaan suoraa tallille.

Tämä hieno tolppapari maksaa hieman yli 300 dollaria..

Tämänlaisten tolppien hinta (per pari) oli noin 200 dollaria. Netistä löysin videon, miten samanlaiset voi tehdä kotona alle 30 dollarilla.

Kolmas vaihtoehto on löytää netistä käytetyt tolpat, jotka ehkä saattaa olla huonomassa kunnossa ja tarvita hieman pientä fiksailua. Mutta ne saisi varmasti ihan kohtuu hinnallakin. Itse löysin tuossa juuri yhdeltä palstalta seitsemän paria tolppia myytävänä, 150 dollaria yhteensä muutamien kannattimien kanssa. Ei paha siis, vaikkei ne nyt mitenkään hienoilta näyttäneetkään. Laitoin jo sähköpostia ja odottelen sormet ristissä, että ne ovat vielä vapaana! Ja eihän se haittaa, vaikkei ne hienot olekaan kunhan ajaa asiansa.
Puomeina me käytetään aika vahvaa pvc putkea jotka löytyy tallilta vaikka millä mitalla. Tallin omistaja sanoi, että jossain tarhojen takana on vielä iso kasa lisää niitä, että sieltä vain hakemaan jos haluan. Eli puomit löytyy, nyt vain tarvittaisiin ne tolpat että päästäisiin oikeasti tekemään jotain estetehtävää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti