Image Map

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sunnuntairatsastelua

Heippa!

Lauantaina en päässyt tallille joten Homerilla oli ansaittu vapaapäivä. Tänään lähdin tallille siinä aamupäivästä ja kun saavuin Homer oli vielä ulkona. Täällä Houstonissa on ollut tosi hyvät säät viimeiset kaksi tai melkein kolme viikkoa, joten hepatkin ovat päässeet päivittäin ulos, joka on tosi hieno homma! Homer on selkeästi paljon parempi ratsastaa, kun se ei ole seisonut karsinassa koko päivää.


Tänään oli todella nätti päivä vaikka lämpöasteet huitelivat taas lähempänä +30 celciusta!


Odotin Homerin olevan super energinen eilisen vapiksen jälkeen, mutta Homer oli enemmänkin laiskalla tuulella. Tosin alkukäyntien ja ravien jälkeen se alkoi pikku hiljaa heräilemään ja olemaan kuulolla. Joskus jos Homerilla sattuu olemaan ns. hösöpäivä, se on todella energinen eikä oikein malta keskittyä mihinkään tehtävään. Tällaisina päivinä myös kyttäillään arenan nurkkia ja säpsähdellään "oudoille" äänille. :D Mutta tänään onneksi ei ollut sellainen päivä!


Sain valmentajalta ohjeeksi ratsastaa Homeria paljon eteen alas joten se oli meidän päivän teema. Menin paljon voltteja ja pääty-ympyröitä sekä vaihtelin suuntaa usein. Pitkillä sivuilla lisäsin tempoa ja lyhyillä sivuilla hidastin. Otettiin myös muutama siirtymäharjoitus, ensin voltti arenan päädyssä ravissa, jonka jälkeen suoraa pysähdys ja siitä takaisin raviin. Lopuksi otettiin laukkaa molempiin suuntiin pääty-ympyrällä. Ratsastus meni mielestäni todella kivasti, mutta harjoiteltavaa on vielä ainakin siirtymissä että ne saisi paljon napakammiksi.
Huomenna olisi tarkoitus mennä taas puomiharjoituksia jos kaikki menee suunnitelmien mukaan :)

Tyytyväinen heppa:)

 Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti