Image Map

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Hevostelu Yhdysvalloissa: sään tuomat haasteet

Moikka ja pahoittelut blogissa vallitsevasta hiljaisuudesta! Me ollaan Kristan kanssa molemmat olleet todella kiireisiä koulun ja muiden juttujen kanssa. Vaikka blogiin en olekaan lähes kahteen ja puoleen viikkoon kirjoitellut niin tallilla olen kuitenkin käynyt ja kerännyt materiaalia uusiin postauksiin!

Sää täällä Yhdysvalloissa tai tarkemmin Texasissa Meksikonlahden rannalla tuo omat haasteensa hevosharrastukseen. En tiedä kuinka moni seurasi uutisia viime viikolla, kun hurrikaani Patricia saapui tyyneltämereltä ja teki tuhojaan Meksikossa. Noh, Houston valitettavasti sai osansa Patrician tuomista sateista ja liki koko viikonlopun kaupunki oli aika sekaisin.
Jos joku ei tiennyt, niin maasto Houstonissa on äärettömän tasaista, meillä ei oikeasti ole täällä kukkulan kukkulaa, vuorista nyt puhumattakaan. Voitte varmaan kuvitella kuinka nopeasti vesi alkaa nousta, kun sataa kaatamalla lähes kaksi päivää putkeen!

Talli, jossa Homer majailee sijaitsee itseasiassa Alvinissa, joka on noin 50 kilometrin päässä Houstonista. Alvin on myös paljon lähempänä rannikkoa, eli siellä saattaa jopa tulvia "normaali" sadepäivän aikana, kun Houstonissa meillä on kaikki ihan hyvin. Yleensä se on kuitenkin niin, kun täällä päin sataa niin sataa kunnolla. Tämä aiheuttaa haasteita liikenteelle, monet moottoritiet tulvivat, että on lähes mahdoton ajaa. Tien varsilla vilkkuvissa valotauluissa lukee: Turn around, Don't drown, vapaasti käännettynä siis käänny takaisin, älä huku. Kuten varmaan arvaatte, en päässyt sään takia siis koko viikonloppuna tallille.
Maanantaina tallille ajaessa huomasin, kuinka tienvarsien ojat olivat vielä ihan täynnä vettä ja voin vain kuvitella miltä siellä oli näyttänyt lauantaina ja sunnuntaina. Itse vielä ajan pientä Fiatia, jonka kanssa ei uskalla lähteä kokeilemaan kovalla sateella josko pääsisi perille, nimittäin yllättävän nopeasti nuo tiet täyttyvätkin vedellä. Meidän tallilla arena oli jopa tulvinut toisesta päästä, eikä se ole vieläkään (nyt on keskiviikkoilta) kuivanut!!


Maanantaina juoksutin Homeria, kun ajattelin että sillä varmasti on todella paljon virtaa viikonlopun vapaiden jälkeen. Päätin laittaa muutaman ravipuomin ja lopuksi yhden laukkapuomin, joista Homer innostui kovasti. Alun muutamien pukkien jälkeen meni oikein hienosti! Tässä pieni video laukkapuomin yli:




Lokakuun loppu ja meillä hevoset vielä ruoholla! Ja vielä on ihan kivan vihreääkin :)


Kaikille on varmaan tullut jo selväksi se, että vaikka YLEENSÄ Homer on tasainen ja rauhallinen, niin sillä on niitä päiviä, kun mikään ei huvita ja sitten keksitään kaikenlaisia metkuja. Tuollaiset päivät huomaa heti jo tallille tultaessa Homerin käytöksestä: harjatessa se steppailee ympäriinsä tai kyttäilee jotain ulkona, eikä rauhoitu. Hyvinä päivinä se taas seisoo kuin viilipytty paikallaan eikä liiku mihinkään.
On jotenkin niin jännittävää aina tallille tultaessa, että millaisellahan tuulella se Homer tänään on :D Ja ihme kyllä aina ei edellisen päivän liikutuksella tai sen määrällä välttämättä ole mitään tekemistä asian kanssa... nimittäin hikireenin jälkeisenä päivänä Homer voi olla levottomampi, kuin vapaapäivän jälkeen!



Saa nähdä mitä tälle viikonlopulle on luvassa, kuulin hieman että saattaisi jopa ukkostaa. Kuitenkin aion käydä joka päivä tällä viikolla Homeria liikuttamassa, jos en sitten viikonloppuna sään takia taaskaan pääse. Mutta toivotaan, ettei ainakaan mitään uusia tulvia tulisi!


Mukavaa loppuviikkoa kaikille :)

P.S. Tämä postaus on vain pintaraapaisu sille, millaisia extreme olosuhteita me saadaan täällä välillä kokea. Kesäisin kosteus ja kuumuus tuovat tietysti omat ongelmat varsinkin ratsastukseen (ja kaikkeen muuhunkin!) ja talvella tiet saattavat jäätyä (vaikka harvemmin sataakaan lunta) ja meillähän täällä ei käytetä nastarenkaita, eikä kukaan osaa ajaa liukkailla teillä: siinä onkin jo ison fiaskon ainekset kasassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti