Image Map

perjantai 9. lokakuuta 2015

Hierontaa ja kiropraktiaa

Heippa!

Mita pidatte uudesta bannerista? Vihdoin saatiin kuvat meidan uusista hepoista ja paatin samalla paivittaa hieman syksyisemman teeman blogiin. Itse ainakin tykkaan kovasti!

Kirjoittelin aiemmin Homerin taykkarimetkuista, mm. sivuloikista seka pukittelusta. Olin ensimmaisessa valmennuksessa noin 2 viikkoa sitten ja valmentajan kanssa tehtiin havainto, etta Homer on todella jaykan ja kipean oloinen selasta. Paatin heti varata hierojalta ajan jonka sain jo seuraavaksi paivaksi. Homerilla selkeasti oli kipukohtia, mm. selassa ja kaulassa. Nainen joka hieroi Homerin omistaa myos hevosen joka on samalla tallilla ja sanoi, etta elainlaakari/kiropraktikko on tulossa ensi viikolla katsomaan hanen heppaansa ja kysyi josko haluaisin, etta kiropraktikko vilkaisee Homeria. Ennen tata meilla kuitenkin kavi eri elainlaakari raspaamassa hampaat, joka myos paineli Homerin selkaa ja huomasi etta se aristaa lanteen kohdalta. Tama elainlaakari sanoi, etta kyseessa saattaisi olla ns. kissing spine eli okahaarakkeet hankaa toisiaan ja aiheuttaa kipua. Tama vaiva on kuulemma aika yleinen hevosilla ja monilla se ei edes oireile. Hoitojakin on monia mm. juuri kiropraktia, akupunktio ja jopa leikkaus. Paatin kuitenkin odotella toisen elainlaakarin/kiropraktikon mielipidetta asiaan ja katsoa toimiiko kiropraktikon tekema manipulointi/oikaisut.

Alla olevalla videolla Homerin juoksutusta muutama viikko sitten. Ei ehka paras video jossa nakyy sen jaykkyys (se oli myos vahan laiskalla tuulella), mutta kuitenkin.



Kiropraktikko huomasi heti, etta Homer oli jotenkin todella jannittynyt/jaykka kaulasta ja osasi paikantaa kivun ensimmaiseen kaulanikamaan eli atlakseen. Kiropraktikko kertoi, etta pelkastaan kipu siella saattaa aiheuttaa muut ongelmat esimerkiksi siella lanteiden alueella. Hoidon jalkeen sain ohjeeksi tyoskennella enemman oikeaan kierrokseen joka Homerilla on "heikompi" puoli, seka tehda paljon kavaletti ja puomi tyoskentelya etta se saa lihasta ja voimaa taakse. Ongelmanahan alun perin oli siis se, etta Homer oli takaa todella jaykka ja esimerkiksi ravissa askel jai todella lyhyeksi. Niin ja palatakseni tuohon kissing spine asiaan, Dr. Miltonin mielesta Homerilla sita ei ole. Kaulanikaman manipuloinnin/oikomisen jalkeen Homer ei enaa aristanut selasta tai lanteiden alueelta joka on siis tosi hyva juttu! :)

Homer elainlaakari/kiropraktikko Dr. Miltonin hoidossa. Homerin hieroja Mary pitelee kiinni.


Hieronnan ja kiropraktikon kaynnin jalkeen Homer muuttui selkeasti parempaan suuntaan. Tahan voi tietysti olla monta tekijaa, nimittain samoihin aikoihin Homerin calming supplement eli lisarehu loppui ja en ole ostanut sita lisaa (sain lisarehut mukaan omistajalta, kun Homer tuli ja paatin syottaa ne loppuun). Ja taman rauhoittavan lisarehun loputtua Homer on saanut enemman virtaa, jonka huomaa ratsastaessa lisaantyneena eteenpainpyrkimyksena. Voi olla, etta Homer on energisempi, kun sita ei enaa satu minnekkaan (hieronnan ja kiron seurauksena) tai siksi, etta silla loppui se lisarehu. Tai myos se, etta tanne Houstoniin on vihdoin saapuneet vahan viileammat ilmat (alle +25 astetta hyvina paivina!) eika kuumuus enaa siis vaivaa ja vasyta sita. Tai sitten tama voi olla yhteensa kaiken tuon tulosta, ei voi tietaa tarkalleen.

Alla juoksutusvideo talta paivalta, selkeasti paljon parempi ja eteenpainpyrkimys ihan erilainen kuin aiemmin! Pahoittelen videoiden kehnoa laatua.. :D


Homer on yleensa tosi jarkeva ja rauhallinen kasiteltaessa, nyt oon huomannut, etta se valilla kyttailee asioita joista se ei ole aiemmin valittanyt. tama siis lahinna maasta kasiteltaessa. Se lisarehu jota Homie sai oli jotain ultra - eli "todella rauhoittavaa". Voi siis olla, etta vaihdan Homerin toisenlaiseen lisarehuun joka ei ehka ole niin extreme kun tuo mita se sai aiemmin, mutta sellainen joka kuitenkin pitaa Homerin jarkevana, muttei ihan lahnana. On ollut tosi mukava kuitenkin ratsastaa, kun hevonen oikeasti liikkuu eteenpain! Paatin tassa pari viikkoa katsella ja kuulostella Homerin kayttaytymista ja sitten paattaa, jos laitetaan se takaisin sille lisarehulle.
Viela on suunnitteilla uusi hieronta ensi viikoksi, Pian olisi mukava myos aloittaa hyppaaminen, tosin pitaa aloittaa rauhallisesti. Eilen menin jo maapuomeja ja pienta ristikkoa, Homer innostui kovasti ja hyppasi pienen ristikon yli niin kuin se olisi ollut metrin korkuinen este :D. Selkea esteheppa siis!




Mukavaa viikonloppua kaikille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti