Image Map

maanantai 24. elokuuta 2015

Hevosta metsästämässä


Vihdoinkin kerkesin aloittaa blogin kirjoittamisen! Koitan nyt päivittää hevoskuulumiset tähän mennessä omalta osaltani. Elikkäs hevosta ollaan "metsästetty" välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kesätöitäkin on jäljellä enään viimeinen viikko ennen kuin pitää palata takaisin kouluun. Tähän mennessä kylmät ja sateiset kesäpäivät ovat kuluneet lähinnä töissä, mutta iltaisin on ollut aikaa selata myynti-ilmoituksia ja kasvattaa hevoskuumetta. Olenkin varmaan lukenut satoja myynti-ilmoituksia..
Ihan ensimmäinen hevonen, jota käytiin katsomassa oli kaverini tamma. Pieni kokoinen, mutta todella kevyt ja mukava ratsastaa. Sen olisin pakannut heti mukaan, mutta harmillisesti totesimme sen olevan jostakin kipeä. Ei siis auttanut kuin jatkaa hevosen etsimistä.

Heinäkuun alussa käytiin yhdellä kasvattajalla katsomassa useampaa nuorta tammaa. Yksi niistä oli vielä liian nuori ja toinen vasta totutettu ratsastajaan. Kolmas oli nelivuotias kuvankaunis ja kuumahko tamma, mutta todettiin sen olevan liian pieni meille. Näistä kuitenkin eniten kiinnosti nuori tamma, jonka selässä oli vasta käyty istumassa. Oli kuitenkin mukava päästä tutustumaan hienoihin hevosiin ja talliin, vaikka meille ei hevosta löytynytkään.
Heinäkuussa tehtiin myös toinen reissu, tällä kertaa Etelä-Suomeen. Perjantaina päivällä lähdettiin ajamaan ja sunnuntaina iltapäivällä tultiin takaisin. Monenlaisia talleja ja hevosia tuli nähtyä viikonlopun aikana. Etelässä kokeilin lopulta neljää hevosta eri talleilla ja muutama hevonen jäi kokeilematta niiden kunnosta johtuen. Tein jopa hienon voltin hevosen selästä.. :D Näistä neljästä kokeilemastani yksi jäi mieleen, mutta siitäkään ei lopulta rtg-löydösten takia olisi syntynyt kauppoja. Oli rankka viikonloppu hevosta etsien, mutta oli ainakin hauska reissu vanhempien kanssa. Iskäkin oli mukana, ainakin suunnilleen vapaaehtoisesti ja oli suureksi avuksi videoimalla kun minä ja äiti kokeiltiin hevosia. :)
Tässä hevosta etsiessä onkin saanut todeta, ettei olekaan mikään helppo homma. Oon lähettänyt melko monta sähköpostia ja laittanut viestiä vähän sinne ja tänne 3-8 vuotiaista kiinnostavista hevosista. Jospa jostain löytyy kasvattaja, välittäjä tai yksityinen myyjä jolla olisi meille sopiva hevonen. Ehkä tässä etsiessä on tullut liian kriittiseksi.. Mutta kyllä se vielä jostakin löytyy! Olis vaan niin kiva päästä treenaamaan.

Hevosta ollaan katseltu myös Suomen ulkopuolelta. Yksi mahdollisuus on siis ostaa hevonen ulkomailta ja tuoda se Suomeen. Esimerkiksi Virossa hevosten hinta/laatusuhde näyttäisi olevan paljon parempi kuin Suomessa ja muutenkin hintataso alhaisempi. Tosin eihän hevosen tuominen Suomeen ole ilmaista sekään, Suomi kun on kaukana kaikesta. Myös Latviassa ja Liettuassa tuntuu olevan paljon hevosia myytävänä. Tuttujen kautta olen seurannut myyntihevosia muun muassa Belgiasta, siellä hintataso taas vaikuttaa olevan samaa tasoa kuin Suomessa. Myös Ruotsin hintataso vaikuttaa olevan lähellä Suomen hintatasoa. Tai sitten vain olen etsinyt vääristä paikoista. Kaverit ovat myös olleet apuna hevosen etsinnässä ja olenkin saanut vinkkiä hevosen ostomahdollisuuksista esimerkiksi Pohjois-Suomessa.

Etsinnän ohella olen käynyt viikoittain kesän ajan ratsastamassa ihan ratsastuskoulun tunneilla Kokkolassa. Se onkin ollut mukavaa vaihtelua, mutta kyllä oma on aina oma. Oulussa taas olen kasvattanut hevoskuumetta ratsastamalla tuttujen hevosia. Oulussa vietetyt viikonloput ovat menneet aika lailla hevostelun merkeissä, maastoillen ja kentällä pyörien ja hevosia hoidellen. Kun Anu oli käymässä Suomessa päästiin käymään myös yhdessä maastossa! Kiitoksia vain kavereille hevosten lainasta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti